Kotimatka, paras matka

Saranskista matkailijat jatkoivat iltaa myöten kohti 650 kilometrin päässä siintävää Jaroslavlia, biisonin kotia ja roadtripin päätöspistettä. Lähtö kuitenkin viivästyi, kun kolmikko jäi suustaan kiinni suomensukuisten Mordvan kansalaisten kanssa.

Muistetaans ensin, että kaksi rengastahan joukkiolta jo meni Marin ja Tshuvassian rajalla. (Yks) ja (kaks)

Joukkue katseli siinä hieman karttaa ja päätti lähteä kairaamaan tietä. Noin 100km Saranskista, vastaantuleva Lada ohittaa hänen edellä ajavaa Volgaa niin älyvapaasti ja meinasi vielä heittää auton lapasista muutama kymmentä metriä ennen nokkakolaria, että sankareidemme kuljettajalla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ajaa Volvo pellolle. Ja kyljelleen. Ja katolleen.

20130514-002338.jpg
Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Auto saatiin käännettyä ja matka jatkui.

Oikea takarengas tosin vuotaa (kaks ja puol) ja tuulilasi sirpaleina. Miliisi kertoi, että ei tässä olla mitään rikosta tehty, kun ei kerran ole kolariakaan toisen auton kanssa tapahtunut. Suomalaiset matkailijat olivat tietysti hieman eri mieltä. Ilmeisesti olisi pitänyt ajaa nokkakolari, mutta se olisi ollut kyllä… Noh. Pieni Lada vs. Volvo V70. Voitte kuvitella. Tätä tutkitaan vielä.

20130514-162409.jpg

Biisonin navigaattori ohjasi kolmikon vaihtelevanlaatuisella autolla pitkin vaihtelevanlaatuista tietä (surkeasta yllättävän hyvään) pitkälle ei-minnekään ja hetken kuluttua tien reunassa oli kyltti: ”Restricted Area Zone”. WTF!! Pian vastassa oli armeija-alueen portit ja ainoa vaihtoehto oli kääntyä takaisin. Tässä vaiheessa iltaa/yötä, enää vain harva pysähtyi auttamaan oikean puolen takarenkaan kanssa.

Navigaattorista uusi reitti, joka osoittautui pahimmaksi kinttupoluksi ikinä. Jotain tien kunnosta kertoi se, että Volvolla ajettiin pitkä matka hitaasti varoen tyhjenevää takakumia, ennen kuin huomattiin oikean eturenkaan olevan jo vanteilla (kolme ja puol). – Leiriytyminen siihen ja aamulla samaa reittiä takaisin isommalle tielle. Edelleen sillä vanteella.

Sankarit pääsivät isolle tielle ja pysäyttivät auton, jonka kyydillä Biisoni lähti hakemaan uutta rengasta. Käsienheiluttelija ja Pankkimies jäivät auton luokse paarmojen ja hyttysten kanssa. Rengas saatiin korjattua ja matka jatkui.

20130514-164038.jpg
Maali alkoi jo häämöttää, kun pari sataa kilometriä ennen Jaroslavlia se vuotava oikea takarengas kokonaan puhki. (Neljä) lähin auki oleva rengaskorjaamo löytyy noin 30 kilometrin päästä, jonne Biisoni liftasi. Uusi rengas alle ja kahvit naamariin ja menoks.

Klo 5.00. Aamu alkaa sarastaa.

Volvo päätti tässä vaiheessa, että hänellä on mitta täys ja ei suostunut lähtemään liikkeelle. Ei olisi enää pitkä matka. Vain pari sataa kilometriä. Mutta ei. Volvo oli päätöksensä tehnyt. Ei auttanut muu, kuin tilata hinaaja ja kuljettaa auto Jaroslavliin. Koko ryhmä pääsi hinurin kyydillä kotia.

20130514-163901.jpg

Kamat kantoon ja viimeinen muutama sata metriä korjaamolta Biisonin ja mummon kämpille ja suihkuun. Tällä alueella oli teknisen vian takia kuuman veden jakelu keskeytetty. Mummo lämmitti kaasuhellalla pojille kylpyvettä ja laittoi vieläpä kaalisoppaakin smetanan kanssa tulemaan.

Että sellainen reissu.

4 thoughts on “Kotimatka, paras matka

  1. Päivitysilmoitus: Niin paljon koettavaa, niin vähän aikaa | Helvetistä Itään

  2. Päivitysilmoitus: Perillä? | Helvetistä Itään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s