Mummo

Biisoni ja pojat majoittuivat mummon luokse pariksi yöksi. Biisonihan täällä on jo viihtynyt useamman kuukauden ja miksi ei viihtyisi. Mummo tiskaa, mummo kuivaa, mummo pesee pyykit ja mummo laittaa ruokaa. Kaikki kuuluu asunnon vuokraan, jota Biisoni maksaa. Paljonko olisit valmis maksamaan kotimummosta kuukaudessa?

Mummo syntyi joskus 30-luvulla. Tarkkaa päivää ei tiedä mummokaan. Ikää on kuitenkin varmasti päälle seitsemänkymmentä. Mummo eli siis sodat ja rauhat, kolhoosit ja kriisit, perestroikat ja glasnostit, suunnitelmataloudet ja markkinataloudet. Mummo meni naimisiin ja sai pojan. Mummo selvisi kaikesta, mies ja poika eivät.

Mummo matkusti kesällä -86 Tsekkeihin junalla Ukrainan läpi. Ukrainan kesä -86 oli paahtavan kuuma ja jos muistatte mitä siellä päin silloin tapahtui, ymmärrätte miksi ikkunoita ei junassa voinut pitää auki. Mummo katseli, kun naiset vaunuissa pyörtyä kopsahtelivat ja miehet taistelivat viimeisistä vesitilkoista.

Mummon asunto jäi isännöttömäksi 90-luvun puolivälissä, juuri kun mummo oli opetellut uutta elämää, jossa perunoita saa kaupasta. Isäntä ja poika oppivat nopeasti, että kaupasta saa vodkaa.

Nyt mummo elelee mukavasti ja vuokraa asuntoaan vaihto-opiskelijoille. Välillä keittelee läheisilleen niin tyrniä kotiviiniä, että Hattelmalan pojat olisivat kateellisia.

Ruuan jälkeen taas mummo hymyilee ja kaataa chai:ta vapisevin käsin jokaiselle omaan kuppiin ja tarjoaa vielä voileipiäkin niin paljon, että on jo pakko kieltäytyä. Ja sitten mummo taas tiskaa.

Mieletön mummo.

20130515-192002.jpg

5 thoughts on “Mummo

  1. Päivitysilmoitus: Venäläinen asiakaspalvelu | Helvetistä Itään

  2. Päivitysilmoitus: Sisko, Baikalinhylkeitä ja pontikkaa | Helvetistä Itään

  3. Päivitysilmoitus: Huomenta Kiinasta | Helvetistä Itään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s