82 tuntia junassa

Käsienheiluttelijan iPadista loppui akku jo Permin kohdalla, joten matkan reaaliaikainen seuranta ei ollut mahdollista. Pahoittelumme tästä.

Pojat pääsi kaikki kuitenkin samaan vaunuun, vaikkakin eri hytteihin. Matkatoverit siis vaihtuivat reilun kolmen vuorokauden aikana suunnilleen yhtä usein kun kellojakin siirrettiin eteenpäin. Hyttitoverit olivat ihan tavallisia venäläisiä miehiä ja naisia. Käsienheiluttelija esitteli aina itsensä ja kysyi: ”Do you speak English?” Vastaus oli useimmiten: ”Small.”

Ei kannata yliarvioda kirjojen määrää Trans-Siperian junamatkalle. Pankkimies taisi päästä koko 82 tunnin aikana about 20 sivua eteenpäin kirjassa. Tekemistä kyllä riittää. Junassa voi esimerkiksi:

 1. Pelata korttia
 2. 20130525-082454.jpg

 3. Jumpata
 4. 20130525-082656.jpg

 5. Nauttia virvokkeita muiden matkustajien kanssa
 6. 20130525-082958.jpg

 7. Tehdä ostoksia
 8. 20130525-085736.jpg

  Ja vaikka mitä muuta.

Juna pysähtelevät asemille ja vaunuemäntä lukitsee vessat. Toisinaan pysähdykset ovat pitkiä (50min) ja toisinaan hyvin lyhyitä (1-2min). Välillä mennään pitkä matka ilman pysähdyksiä kun taas toisinaan (yleensä silloin kun on kova vessahätä) pysähdytään jokaisella kilometritolpalla. Pitkillä pysähdyksillä ehtii hienosti käydä kaupungilla ostamassa virvokkeita. Ne ovat siellä myös reilusti halvempia kun junan ravintolavaunussa.

Ravintolavaunussa kannattaa käydä tutustumassa venäläiseen asiakaspalveluun. Muuten ruuat ja juomat kannattaa ostaa asemilta. Kuumaa vettä saa maksutta jokaisen vaunun toisessa päässä sijaitsevasta samovaarista ja teepusseja voi ostaa vaunuemännältä (15rub). Saat ensimmäisen chai-kaupan mukana ältsin hienon teekupin, joka palautetaan sitten määränpäässä takaisin vaunuemännälle.

Jos nälkä yllättää, inttipojat myyvät omia selviytymispakkauksiaan. (Tai vaihtavat niitä vodkaan). 400rub (10€) oli tämän hetken markkinahinta paketista. Laatikko muistuttaa sisällöltään kokolailla SA:n sissipakkausta. Se sisältää sotilaan yhden vuorokauden ruoka-annoksen, eli helposti kolmen matkustajan iltapalan. Mukana on myös purkki oikein hyvää ihraa.

20130525-091207.jpg

1 thought on “82 tuntia junassa

 1. Päivitysilmoitus: Perillä? | Helvetistä Itään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s