Mummo hyppäsi bussiin

Kun Venäläiset ovat jo hienosti tottuneet McDonaldseihin, (red)Starbuckseihin, huulikiiltoon ja iPadeihin, yksi jokapäiväinen asia muistuttaa heitä vielä taakse jääneestä kommunismista. Julkinen liikenne.

Mitään aikatauluja kaupunkien julkisilla ei ole. Linjurit ja ratikat pysähtyvät vähän siihen missä mummo linjuria odottaa tai mihin mummo haluaa pysähtyä. Varsinaisia pysäkkejäkin on, mutta ei niillä niin väliä.. Mummo voi pyytää linjurikuskia pysähtymään vaikka seuraaviin valoihin tai tuohon kadunkulmaan. Kun linjuri pysähtyy, mummo hyppää pois ja samalla uusi mummo kyytiin. Kyyti maksaa 5-18 ruplaa (nollapilkkueijuurimitään €). No ok, Moskovassa ehkä 30 rub, eli 80snt. Samalla tiketillä pääsee kuitenkin useamman kymmentä kilometriä. Vertaa siihen, että Käsienheiluttelijan kotipaikkakunnalla Jyväskylässä, matka maksaa 3,30€.

Jokaisessa kulkupelissä on erillinen rahastajaleidi, joka kaivaa vyölaukustaan lipun ja vaihtorahat. Voitte kuvitella leidin yrmeän ilmeen, kun Pankkimies ojentaa hänelle 100ruplan (2,5€) setelin.

Aijoo taksit vielä lyhyesti. Periaatteessa jokainen auto kaupungilla on taksi, lukuunottamatta kalliita autoja. Unohda se yön ainoa valopilkku, mistä Tuomari Nurmio lauloi. Ojenna vain kätesi, kuin Carrie konsanaan ja pysäytä seuraava auto. Sovi silti matka ja maksu etukäteen.

20130522-003312.jpg

20130522-013646.jpg

20130522-013739.jpg

20130522-014047.jpg

1 thought on “Mummo hyppäsi bussiin

  1. Päivitysilmoitus: Meidän oma salakieli | Helvetistä Itään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s