Käsienheiluttelija opettaa sinulle venäjää

Pitääkö osata puhua venäjää, kun menee Trans-Siperialle? Ei! Se ei ole pakollista, mutta siitä on huikea määrä hyötyä. – ”Kun nää raukat ei edes osaa suomea.”

Pankkimies oli käynyt muutaman kurssin venäjää yliopistolla ennen matkalle lähtöä, mutta käsienheiluttelijan sanavarasto koostui lähinnä sanoista kyllä DA, ei NJET ja kiitos SPASIBA. Niilläkin pärjää pitkälle, mutta hankalaa se on.

Kokeillaanpa.

Heti alkujaan käsienheiluttelija tilasi junassa vaunuemännältä teetä CHAI, ja sai kylkeen myös sokeria SAHAR. Sitten hän meni takaisin hyttiin KUPE nautiskelemaan teetänsä. Perille päästyään Pankkimies ja Käsienheiluttelija tapasivat Biisonin BIZON ja jatkoivat matkaansa autolla MASHINA mummon BABUSHKA luo. Roadtripille lähdettyään he joutuivat käyttämään rengaskorjaamon SHINO-MONTAŽH palveluita SERVIS. Muutama kulaus vodkaakin VODKA siinä meni. Kippis! NA ZDAROVJA! Muutaman autossa nukutun yön jälkeen seurue pääsi saunaan BANJA. Mordvan jälkeen ryhmä jutteli poliisin MILITSYA kanssa ja korjailivat taas hieman autoaan. Loppumatka meni kuitenkin melko hyvin HARASHOO, vaikka he joutuivatkin turvautumaan hinausauton EVAKUATOR apuun.

Suuri apu on muuten opetella kyrilliset kirjaimet. Esimerkiksi kun tietää, että P=R, C=S ja H=N niin on aika helppo lukea, että PECTOPAH = RESTORAN = RAVINTOLA.

Kiitos Fröken Senjalle ajatuksesta.

20130525-231729.jpg

1 thought on “Käsienheiluttelija opettaa sinulle venäjää

  1. Päivitysilmoitus: Huomenta Kiinasta | Helvetistä Itään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s