Niin paljon koettavaa, niin vähän aikaa

Kun Käsienheiluttelija ja Pankkimies pohtivat matkaa kotisuomessa, matkan pituus oli yksi isoimmista päätettävistä asioista. Matka alkaisi voitonpäivästä, mutta kotiinpaluun päivämäärä ei ollutkaan niin helppo valinta. Yksi isoimmista vaikuttavista tekijöistä oli raha. Reissu ei ole ilmainen vaikka eläisi kuinka edullisesti. Lisäksi matkan aikana ei tule tienattua, joten jossain vaiheessa kotiin on palattava. Matkan venyttämisen äärimmäisyyksiin estää myös läheiset kotona. Tätä tuskin tarvitsee selittää sen kummemmin.

Käsienheiluttelijalla ja Pankkimiehillä oli juuri alkanut uudet kuviot omilla työpaikoillaan ja pitkä poissaolo töistä ei ollut kummallekaan ihan läpihuutojuttu. Asiaa auttoi kuitenkin se, että työpaikalla oli ilmoitettu matkasta jo puolisen vuotta etukäteen, vaikkakin ”Kauanko meinaat sitten olla siellä…” -kysymyksiin ei voinut asettaa helppoa vastausta.

Jonkin verran reissaamisen aikatauluille kulmaa antaa viisumit. Venäjällä ja Mongoliassa sai olla max 30 päivää joka alkaa siitä päivästä kun passi leimataan rajalla. Kiinan viisumiin tulee ilmoittaa päivämäärä koska aikaisintaan saapuu ja siitä lasketaan 30  päivää. Kotiintulopäiväksi arvioitiin täten 7.6. jolloin matkustusta olisi kestänyt yhteensä about viisi viikkoa. Tämä arvioitiin kotisuomessa hurjan pitkäksi ajaksi, mutta oli kuitenkin mahdotonta ennustaa etukäteen kuinka kauan missäkin paikassa viihtyy.

Roadtrip Länsi-Venäjällä venyi sattuneista syistä melkein viikolla ja tämän vuoksi muut Siperian kaupungit joduttiin skippaamaan matkaamalla suoraan Baikalille. Lisäksi Mongoliaan tutustuminen osoittautui aivan liian lyhyeksi ajaksi. Jokainen paikka oli tähän asti ollut toistaan hienompi ja ihmiset ympärillä toistaan ystävällisempiä. Tuntui siltä, että juuri kun oli tutustunut uusiin ihmisiin he jäivät taakse ja seuraavassa paikassa kohdattiin uusia.

Matkan ehtoopuolella Kiinaan riitti aikaa vain muutama hassu päivä, sillä varsinainen määränpää odotti vielä Japaniassa. Pankkimies ja Käsienheiluttelija lensivät Osakaan 3.6.2013.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s