2600 metriä lähempänä tähtiä

Ilmeisesti Strömsön matkatoimiston järjestämä lentokuljetus meni siis aivan kuten elokuvissa ja nyt käsienheiluttelija ja pankkimies ovat jo vuorokauden vedelleet sisuksiinsa Bogotá -nimisen Kolumbian pääkaupungin vuoristoilmaa.

IMG_1240

Noin kahden Suomen verran ihmisiä majailee Bogotássa 2,6km korkeudessa merenpinnasta. Kaupungin korkeus tekee lämpötilasta ihan siedettävän. Etelä-Suomen loskakelien jälkeen 16°C tekee gutaa ja on muuten kiva nähdä pitkästä aikaa aurinko.

Paitsi että kaupunki on melko korkealla, se on myös vuorten ympäröimä. Paikalliset Erika ja Daniel perheineen veivät käsienheiluttelijan ja pankkimiehen vielä ylemmäs 3200 metrin korkeuteen ihailemaan maisemia. Etelä-Amerikkalaiseen tyyliin kukkulan laelle oli rakennettu kirkko ja naapurivuorella levitti käsiään Jesse-patsas. (Edit: Patsas oli Bogotán suojelupyhimys, ei Jesse.) Korkeudet ympärillä aiheuttavat myös sen, että Bogotássa on usein saman tunnin aikana sekä mieletön auringonpaiste että rankkasade. Siis kaikki vuodenajat saman tunnin sisällä.

IMG_1248

Bogotá jäi kuitenkin vain vuorokauden mittaiseksi visiitiksi. Ehkä toinen olisi ollut paikallaan, mutta nyt takaisin lentokentälle, sillä viidakko kutsuu!

IMG_1276

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s