Viidakon tähtöset

Käsienheiluttelija ja pankkimies eivät ole oikein auringonottoihmisiä joten jotain aktiviteettejä pitää keksiä.

Eissssss… Kolumbian eteläkärkihän ylettyy Amazonille asti. Lähetääns kattoon!

Onnikalla matka Amazonille olisi kuulemma kestänyt reilu pari päivää, joten ehkä parempi lentää. Enemmän aikaa sitten kalastella perillä.

Sademetsän höyryt puskee naamalle välittömästi astuessa ulos huippuunsa ilmastoidusta lentokoneesta. Olo on vähän kun menisi kosteaan saunaan. Hiki virtaa ja aurinko paahtaa y-akselin suuntaisesti. Ilmaa voi melkein juoda ja hengittäminen on ylihelppoa.

IMG_1291

Pankkimiehen reissuhousuthan särkyi viime reissulla ja nyt onkin aika laittaa jalkaan upouudet fjällrävenit.

IMG_1287

Pikkutaksi löytyi nopeasti ja pujotteli Vikingot satamaan moottoripyörien ja mopojen välistä. Parit cervezat huiviin ja ¡Vamos! Amazonille.

IMG_1293

Venebussi satamasta suuntasi ensin Kolumbian ja Brasilian rajalle näyttämään matkustajaluetteloa sotilastukikohdassa ja sitten kohti aurinkoa (pohjoiseen) pitkin suurta ja mahtavaa Amazonia. Puolentoistatunnin jälkeen veneonnikka vaihtui kapoisempaan moottoriveneeseen ja suunnattiin Amazonin sivupolulle. Mutkaisen joen uomasta löytyi pieni majatalo jonka rannalla perheenäiti pesi pyykkiä ja noin nelivuotias poika leikki omalla kanootillaan. Sieltä haettiin matkalle opas. Sigñor Siete.

IMG_1313

Siete ohjasi venettä yhä diipimmälle aarniometsän syöveriin ja bongaili joen varresta ties minkälaisia lintuja, apinoita ja viidakoneläimiä. Toisen tunnin mutkittelun jälkeen saavuttiin paikallisen perheen luo, jossa ehtoollinen odottikin jo valmiina. Tuoretta kalaa, riisiä ja aivan räjäyttävän hyvää mehua.

Sitten nukkumaan, mutta ensin pitää tarkistaa, ettei petiin tule ikäviä yövieraita.

IMG_1344

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s